NOVOto-LOGO

Средба на директорот на Државниот архив на РМ со патријарсите во Сент Полтен, Австрија

На 23 ноември во Сент Полтен се одржа средба на претставниците на христијанските цркви од Сирија, Ирак, Мосул и Јордан. Домаќин на средбата беше бискупот од Св. Полтен, според кој живееме во време на енормни промени. На средбата се зборуваше за етничко чистење на христијаните во денешно време, кога само во една вечер од Блискиот Исток се протерани 120 илјади христијани, што ќе резултира во промена на демографската карта на Европа. Во рамките на средбата директорот д-р Филип Петровски разговараше со патријархот од Вавилон.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре