УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО ОПШТИНА ОХРИД

По повод 70 годишнината од основањето на Државниот архив на Република Северна Македонија, градоначалникот на општина Охрид, Константин Георгиески оствари средба со директорот на архивот д-р Емил Крстески и раководителот на подрачното одделение во Охрид, д-р Никола Митровиќ. Заедно потенциравме дека оваа значајна државна институција е вистински чувар на нашата историја и култура. Архивот поседува …

УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО ОПШТИНА ОХРИД Прочитај повеќе "