mag20

ЈУБИЛЕЈНО ИЗДАНИЕ на списанието „Македонски архивист“

Државниот архив на Република Македонија 2015 година ја заокружи со објавувањето на ЈУБИЛЕЈНОТО ИЗДАНИЕ на списанието „Македонски архивист“, со реден број 20.

Списанието содржи пригодни текстови за новиот објект на ДАРМ, за организациската поставеност на институцијата, за дејноста на секторите и на одделенијата, за новите трендови како дигитализацијата и објавувањето содржини на Википедија, за манифестацијата „Отворен ден на архивите“ како и за годинешните изложби на Архивот. Изданието изобилува со фотографии и факсимили во боја.

Од следниот број списанието ќе содржи научни трудови од областа на архивистика и историјата.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре