70 години Државен Архив на РСМ

70 години Државен Архив на РСМ

НАСТАНИ И ВЕСТИ

thumbnail 2 1

Државниот архив и НУ Музеј на македонската борба потпишаa Протокол за соработка

Државниот архив во своите приоритети го има зајакнувањето на соработката со институции од државата во делот на научната, истражувачката и образовната дејност.  Поаѓајки од наведените

Дознај повеќе »
Korica 0002

Архивската документација на Државниот архив – темел на делото „Македонци – милениумски сведоштва за идентитетското име“

Неодамна д-р Бранислав Светозаревиќ, вработен во Државниот архив, го објави трудот „Македонци ‒ милениумски сведоштва за идентитетското име“, кое претставува комбинација на зборник и студија.

Дознај повеќе »
Pregled Mladen 2021 Korica 3 1 scaled

Oбјавeна книгата „Преглед на национализираните наемни згради и земјиште во градежниот регион на градот Тетово (1958 – 1963) – низ архивските фондови“

Изданието „Преглед на национализираните наемни згради и земјиште во градежниот регион на градот Тетово (1958 – 1963) – низ архивските фондови“, од авторот м-р Младен

Дознај повеќе »

Со кликање на копчето “Се согласувам” или со продолжување на користење на веб-страната, се согласувате да зачуваме колачиња за да го подобриме Вашето корисничко искуство преку анализа на употребата на веб-страната, подобрување на навигацијата и прикажување на релевантна содржина.