ruska-ambasada

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА СО РУСКИОТ АРХИВ

Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески, на 14.10.2019 година оствари работна средба со амбасадорот на Руската Федерација, Н.Е. г-дин Сергеј Баздникин. Во разговорот беше потврдена досегашната успешна соработка помеѓу Државниот архив и архивите во Руската Федерација, при што се истакна дека таа соработка може дополнително да се интензивира преку реализирање заеднички иницијативи и проекти, особено од областа на публицистичката дејност и објавување заеднички изданија за историјата на двете држави, подготвени врз основа на архивски документи.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре