DenesMagazinlogo

МИОА: НОВ ДМС СИСТЕМ ЗА НЕПРЕЧЕНА РАЗМЕНА НА ДОКУМЕНТИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ

Министерот за информатичко општество и администрација го претстави новиот Национален систем за управување со документи – ДМС.

Станува збор за унифициран систем наменет за подобрување на работењето на државните институции. Со овој систем процесирањето на документите и спроведувањето на работните процеси во институциите може да се одвива целосно електронски.

„Со националниот ДМС се прави унифицирање на архивското и деловодно работење на институциите во соработка со Државниот архив и Државниот управен инспекторат“, информираше министерот Манчевски.

Информацијата за одржаната прес-конференција на министерот за информатичко општество и администрација е на следниот линк.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре