4-1

ИЗЛОЖБА И ПРОМОЦИЈА НА КНИГА ВО ОДДЕЛЕНИЕ ТЕТОВО

По повод 60 годишнината од формирањето и функционирањето на Државниот архив – одделение Тетово, денеска беше отворена изложбата : ,,Документарното богатство на тетовскиот Архив” и беше промовирана книгата: ,,Преглед на национализираните наемни згради и земјиште во градежниот регион на Тетово 1958-1963”, приредена од м-р Младен Матовски. На промоцијата зборуваа директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески, раководителот на Државниот архив – Одделение Тетово, м-р Младен Матовски и еден од авторите на изложбата, д-р Бранислав Светозаревиќ.

4
1 1
2
3
273644834 250491907242386 3761935398901967666 n

Најнови објави