CFP.-ICARUS.-Convention-31-North-Macedonia-extended-768x644

Продолжен рокот за доставување трудови за Конвенцијата на ИКАРУС

Поради големиот интерес за учество на 31. Конвенција на ИКАРУС, која ќе се одржи од 8 до 10 ноември 2023 г. во Скопје и Охрид, објавуваме дека рокот за доставување трудови се продолжува до 15 октомври 2023 г.

            Повеќе детали за Конвенцијата и опфатените теми може да се најдат на следниот линк:

Најнови објави

Заедничко интервју на директорот на Државниот архив на Турција д-р Угур Унал и директорот на Државниот архив на Северна Македонија м-р Христа Најданов за турската новинска агенција „Анадолу”.

Изложбата „Документи и фотографии за Македонија во Османлискиот период” беше отворена во соработка меѓу Претседателските

Дознај повеќе...