IMG-543c8895fc59fbee3a79e393fb6be5ca-V-2

Архивските достигнувања – главна тема на ИКАРУС Конвенцијата

Во текот на вчерашниот ден на отворањето на 31. Конвенција се обратија: директорот на Државниот архив д-р Емил Крстески, д-р Чарлс Фаруџа претседател на ЕУРБИКА, и претседателката на ИКАРУС, Биргит Кибал. Директорот Емил Крстески ги поздрави присутните и нагласи дека му претставува чест што Државниот архив е домаќин на Конвенцијата. Во работниот дел беа презентирани стручни трудови од областа на дигитализацијата и проекти кои се спроведуваат во некои од европските архиви. Конвенцијата продолжува со работа и денес, при што повеќе архивисти од Европа ќе презентираат стручни архивистички достигнувања.

IMG 543c8895fc59fbee3a79e393fb6be5ca V 2

IMG 39889deae5872dd55737d00de2619ba8 V
IMG ab22c582d5db1d8a2fdb8a6f916ff1b8 V

Најнови објави