POLITIKA PËR PËRDORIMIN E COOKIES

Çka janë cookies?

Cookies janë skedarë të vegjël me tekst që ruhen në kompjuterin ose telefonin tuaj celular nga faqet e internetit që vizitoni. Këto skedarë teksti mund të lexohen nga faqet e internetit që vizitoni dhe ndihmojnë në indentifikimin tuaj kur rihapni faqen në internet. Këto skedarë teksti mund të jenë ‘të përhershëm’’ ose ‘të përkohshëm’’. Cookies të përhershme mbeten në kompjuterin tuaj edhe kur e fikni shfletuesin ( dilni prej linje), ndërsa ato të përkohshmet fshihen sapo të mbyllni shfletuesin. Cookis përdoren për një larmi qëllimesh, të tilla si për të krijuar aktivitet dhe preferencat tuaja ( përfshirjet, preferencat gjuhësore, madhësia e shkronjave, ose mënyra se si shfaqet faqja juaj) për të siguruar përmbajtje të personalizuar në faqen e internetit dhe për të shfaqur historinë e saj të navigimit.

Përse përdorim cookies?

Në këtë web faqe përdorim cookies për arsyet e meposhtme:

  • Për funksionimin teknik të web faqes;
  • Për mbledhjen e të dhënave statistikore dhe anonime;
  • Për të mos harruar preferencat tuaja për mënyrën se si shfaqet faqja( preferencat për parametrat e ekranit), të tilla si kontrasti i ngjyrës ose madhësia e fondit;
  • Për t’ju kujtuar / përkujtuar, nëse jeni apo jo dakord me përdorimin tonë të cookies në këtë faqe në internet.

Kur vizitoni faqen tonë të internetit, ne mund të mbledhim disa të dhëna nga kërkimi juaj, të tilla si IP adresa, cilën përmbajtje të web faqes së Ministrisë së financave që keni vizituar, kur e keni vizituar atë dhe nga cila web faqe jeni ridrejtuar.

Kur vizitoni faqen tonë të internetit, ne përdorim një shërbim të palës së tretë Google Analytics për të mbledhuar informacione stanadrte të hyrjes dhe detaje të sjelljes së vizitorëve , por në një mënyrë që askush të mos indentifikohet, dhe as Google nuk të lejohet të zbulojë identitetin e atyre që kanë vizituar faqen tonë të internetit.

Cfarë lloji të cookies përdorim?

Përdorim cookies të përherëshme, të cilat mbajnë mend kërkimin/ sesionin kur përdoruesi e mbyll kërkuesin për të ruajtur statusin e përdoruesit.

Mund ti fshini ose ti kontrolloni cookies?

Informacionet në lidhje me cookies, nuk përdoren për identifikimin tuaj personal. Pranimi i këtyre cookies nuk është i nevojshëm për funksionimin e faqes në internet, por ato do t’ju ofrojnë një përvojë më të mire kërkimi. Nëse dëshironi këto cookies mund ti fshini ose bllokoni, por nëse e bëni atë disa karakteristika të kësaj web faqeje nuk do të punojnë ashtu si duhet.

Mund ti fshini të gjitha cookies të cilat gjinden në kompjuterin tuaj dhe mund të vendosni shumicën e shfletuesve për ti parandaluar ato. Nëse e bëni këtë, mund t’ju duhet të rregulloni manualisht preferencat tuaja sa herë që vizitoni një faqe në internet, dhe disa shërbime mund të mos funskionojnë.