slika saem

МЕЃУНАРОДЕН САЕМ НА КНИГАТА

Од 5 до 11 мај 2015 година во тек е 27. Меѓународен саем на книгата, на кој ќе учествува Државниот архив на РМ. Сите изданија на ДАРМ во време на саемот се продаваат со цени снижени 30 отсто. Работното време на саемот е 10 – 20 часот, а на 11 мај 10 – 17 часот. Државниот архив на РМ ќе ги презентира најновите изданија за познати македонски дејци и ќе изложува публикации од заедничката продукција со издавачката куќа „Македоника литера“. Поединечните влезници на саемот чинат 30 денари, а организираните 20 денари по лице.

Најнови објави

Заедничко интервју на директорот на Државниот архив на Турција д-р Угур Унал и директорот на Државниот архив на Северна Македонија м-р Христа Најданов за турската новинска агенција „Анадолу”.

Изложбата „Документи и фотографии за Македонија во Османлискиот период” беше отворена во соработка меѓу Претседателските

Дознај повеќе...