Pokana-Veles_Page_2

Отворена изложбата „ОБЕДИНЕТИ СМЕ ПОСИЛНИ“

На 20 мај 2015 година во Ликовниот салон во Велес, во рамките на проектот „Велес – Град на културата за 2015 година“ беше промовирана изложбата „Обединети сме посилни“, која е во организација на Државниот архив на Република Македонија – Одделение Велес и Општина Велес.

Изложбата за отворена ја прогласија д-р Филип Петровски, в.д. директор на Државниот архив на Република Македонија и Петре Саздов, член на Советот на Општина Велес.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре