tom4del1ilindenci

„Илинденски сведоштва“, том 3-5

Државниот архив на Република Македонија во втората половина од 2017 година, го објави продолжението на едицијата „Илинденски сведоштва“, том 3-5.

Едицијата може да се види и да се купи во просториите на Државниот архив на РМ.

Најнови објави

Заедничко интервју на директорот на Државниот архив на Турција д-р Угур Унал и директорот на Државниот архив на Северна Македонија м-р Христа Најданов за турската новинска агенција „Анадолу”.

Изложбата „Документи и фотографии за Македонија во Османлискиот период” беше отворена во соработка меѓу Претседателските

Дознај повеќе...