matni-godini

Македонски архивист

Државниот архив на Република Македонија го објави новиот број на списанието „Македонски архивист“. Со поднаслов „Територијалната поделба на Република Македонија и референдумот од 2004 “. Овој број содржи документи од фондот 1515 Претседател на Влада на РМ ‎‎(1990-2006). Списанието е достапно за сите во електронска форма и може да се најде и преземе на Scribd, на следниов линк:

Македонски архивист бр. 21

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре