NOVOto-LOGO

Министерката за култура г-ѓа Елизабета Канческа-Милевска во работна посета на Државниот архив на Република Македонија

На 4.3.2016 година министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска беше во работна посета на Државниот архив на Република Македонија. На средбата со директорот д-р Филип Петровски се разговараше за заедничките проекти во 2016 година, со особен осврт на истражувачката дејност на Архивот во странство. При првата официјална посета на ДАРМ министерката имаше можност да ги разгледа работните простории и новото депо на Архивот.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре