NezavisenVesnik

Емил Крстески: Приоритет за Државниот архив е дигитализацијата

Неодамна директорот на Државниот архив даде интервју за „Независен весник“ во кое беа нагласени функцијата и значењето на Државниот архив, за историјата на нашиот народ, како и за приоритетите за научно-техничкиот развој и за подобрување на условите за работа, што ја опфаќа дигитализацијата, компјутеризацијата и изнаоѓањето адекватно просторно решение, како и имплементацијата на светските стандарди во архивистиката.

Линк: Интервју со Емил Крстески за Државниот архив, септември 2019

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре