profilnologoWEB

ПРИЛЕПСКИОТ АРХИВ – РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТАР ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА

Одделението во Прилеп на Државниот архив наскоро ќе прерасне и во регионален центар за дигитализација на архивските документи. Прилепскиот архив, предводен од раководителката, Елена Чагороска, ги исполнува сите услови и стандарди за тоа, како просторно, така и кадровски и со тоа значително ќе се зголеми неговата улога и функција во рамките на Државниот архив. Оваа информација ја обелодени директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески, на свеченото отворање на новиот кат од 200 м2 во одделението Прилеп, на кое присуствуваше и градоначалникот на општина Прилеп, д-р Илија Јованоски, како и повеќе водечки општествено-политички функционери, колеги од другите одделенија во земјава и други гости.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре