profilnologoWEB

РЕНОВИРАНИ АРХИВИТЕ ВО ПРИЛЕП И ТЕТОВО

(октомври, 2019)

Во Државниот архив – Одделение Прилеп завршени се сите активности околу уредувањето на дворот со зеленило и новите простории по архивски стандарди, со што се зголеми функционалноста и заштитата на објектот.

Во Одделение Тетово исто така успешно се завршени градежните активности околу реконструкцијата на ентериерот на објектот, со што целосно се реновира и доопреми тетовскиот архив.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре