DARSM

РАБОТНА ПОСЕТА НА ЗАМЕНИК ДИРЕКТОРОТ ПРОФ. Д-Р МУЗАФЕР БИСЛИМИ ВО АРХИВОТ НА КОСОВО

Заменик директор проф. д-р Музафер Бислими беше поканет во Косовскиот Архив каде учествуваше на официјалната академија во чест на 70-годишнината од формирањето на Косовскиот Архив.

Тој исто така учествуваше на церемонијата на отворање на изложбата по повод 70-годишнината на „Архивот на Косово“, што беше отворена во просториите на Архивот на Косово.

Потоа се одржа изложбата и промоција на книгата „Административната поделба на вилаетите на Албанците“ подготвена од д-р Хатиже Ахмеди.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре