241643682_1294116121021739_3186054151626768290_n

Промоција на пубикацијата „Српски документи за историјата на Македонија, Поглаварство на град Скопје, пасошка книга 1927 – 1929 (документи)“

Во рамките на Саемот на книгата, на 8 септември 2021 година, се одржа промоција на изданието на Државниот архив „Српски документи за историјата на Македонија, Поглаварство на град Скопје, пасошка книга 1927 – 1929 (документи)“ / Dokumente serbe për historinë e Maqedonisë, kryesia e qyetit te Shkupit, libri i pasaportave 1927-1929 (dokumente), од проф. д-р Музафер Бислими. Промотор на настанот беше д-р Јасмина Дамјановска, која на присутните им ја презентираше важноста на овој историски извор за реконструкција на фамилиите, како еден од основните методи на историската демографија. Ова издание е важен информатор за учесниците во периодот меѓу двете светски војни.

241649736 402628014804562 9031468620267643123 n
241648423 463013664687555 8230698126229068118 n 1
241643682 1294116121021739 3186054151626768290 n 1

Најнови објави