242065855_572354277454164_4694552458820397601_n

ИЗЛОЖБА НА ДРЖАВНИОТ АРХИВ НА ФЕСТИВАЛОТ ,,БРАЌА МАНАКИ“

Државниот архив и Одделението Битола, во соработка со Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки”, организираат изложба што ќе биде дел од официјалната програма на 42. издание на овој фестивал. Изложбата насловена Mementos/Спомени ќе биде поставена во НУ Завод и музеј Битола, од 17 до 24 септември 2021 година, во согласност со утврдените здравствено-безбедносни владини мерки и протоколи. Изложбата ќе содржи дел од богатиот архивски фонд на браќата Манаки, што се наоѓа во Државен архив – Одделение Битола, а во кој се вбројуваат нивни приватни документи, материјали, предмети и фотографии. На отворањето на изложбата се очекува да зборува и директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески.

242000184 572354347454157 8917735969726704652 n
241865552 572354317454160 4288882599026349487 n
242065855 572354277454164 4694552458820397601 n

Најнови објави