masna 2

Државниот архив изразува најдлабоко сочувство до семејствата и блиските на сите наши сограѓани кои ги изгубија своите животи во стравичната сообраќајна несреќа која се случи на територијата на соседна Република Бугарија, а на сите повредени во несреќата им посакува побрзо закрепнување и враќање во своите домови.

Во деновите на жалост Државниот архив го истакна знамето на Република Северна Македонија на половина копје.

20211126 100507
20211126 100546 2

Најнови објави