3-2

ОТВОРЕНА НЕДЕЛА НА ДРЖАВНИОТ АРХИВ🏛

📌По повод Први април, денот на македонските архиви и архивисти, Државниот архив ги отвора вратите за граѓаните, кои ќе имаат можност да ги видат нашите нови изданија што обработуваат теми од областа на историјата и архивистиката и изложбите посветени на значајни историски датуми, настани и личности со повеќе оригинални документи и фотографии.
📌Од 28 март до 1 април граѓаните ќе имаат шанса и да се запознаат со организираноста и начинот на работа на Државниот архив, како научно-културна институција со особено значење за нашата историја и како еден од главните столбови врз кои се потпира нашиот идентитет.
📌Посетителите ќе добијат и подарок од Државниот архив – Каталог од изложбата ,,150 години од раѓањето на Гоце Делчев 1872-2022″ и примерок од најновиот број на нашето списание ,,Македонски архивист”.

277442116 284291617195748 5163761435754608917 n 1
2 1
9
10
11
3 2
5 2
6 1
7 1

Најнови објави