Skopski sandjak kaza_Adnan-Korica

            Промовирана книгата „Османлиски документи за историјата на Македонија, пописи од XIX век на христијанското население во Скопски Санџак –  Каза Скопје 1832/33“, книга 2, дел 1

На 3 мај во 12 часот во Промотивниот центар во рамките на 34. Меѓународен саем на книга беше промовирана книгата „Османлиски документи за историјата на Македонија, пописи од XIX век на христијанското население во Скопски Санџак –  Каза Скопје 1832/33“, книга 2, дел 1 од доц. д-р Аднан Шериф. Промотор на книгата беше проф. д-р Владимир Јанев, кој покрај биографијата на авторот, ја истакна важноста на објавувањето на оваа публикација не само за Државниот архив туку и за пошироката читателска публика. На крајот на промоцијата говореше и авторот доц. д-р Аднан Шериф, кој се заблагодари на присутните и ја потенцираше важноста на книгата за натамошни истражувања.

279317276 1263092394098401 6211571771147388583 n
279326777 510328577460765 6294268653814629895 n
279405081 750829426293491 6292790753545940185 n
279378721 1040678246575573 6474632390749496648 n
279314130 313724444251702 450778514793492770 n 1

Најнови објави