FOKUS-logo-novo3-300x80-1

СМЕНА НА ГЕНЕРАЦИИ ВО ДРЖАВНИОТ АРХИВ – СЕ ВРАБОТУВААТ 32 ДРЖАВНИ СУЖБЕНИЦИ

Во последниве две-три години се пензионирани околу 30-тина вработени (повеќето историчари), а со новиот Закон за работни односи, од 1 јули во пензија ќе заминат уште 20-тина вработени (историчари и стручни лица), вели за „Фокус“, директорот Крстески

Повеќе…

Најнови објави