277442116_284291617195748_5163761435754608917_n-1

ПЕНЗИОНИРАЊЕТО НЕ ЗНАЧИ И КРАЈ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ АКТИВНОСТИ

Благодарност до вработените во Државниот архив кои од 01/07/2022 година заминуваат во пензија за нивниот придонес во секој сегмент од неговото функционирање.

Благодарност за нивната досегашна работа, за нивната посветеност, одговорност и инвентивност, вредности што се неопходни за успешно извршување на работните задачи, особено во институција како што е и Државниот архив, еден од главните столбови на нашата историја, култура и традиција, на нашиот национален белег и идентитет…

На сите оние кои го завршуваат својот работен век во Државниот архив им посакуваме многу радости и здравје, со надеж дека со задоволство ќе се сеќаваат на времето поминато во Државниот архив и со желба дека секогаш и натаму ќе бидат некаде тука за да го пренесат своето знаење и искуство на младите генерации историчари и архивисти, врз чии плеќи ќе се потпира Државниот архив во иднина…

ElenaPrilep

Најнови објави

Заедничко интервју на директорот на Државниот архив на Турција д-р Угур Унал и директорот на Државниот архив на Северна Македонија м-р Христа Најданов за турската новинска агенција „Анадолу”.

Изложбата „Документи и фотографии за Македонија во Османлискиот период” беше отворена во соработка меѓу Претседателските

Дознај повеќе...