315527934_823266405671586_5146498294068031006_n

Отворена изложбата „Мисионерка на милосрдието – Спомените за Мајка Тереза во Државниот архив“ во Тирана

Во рамките на договорот за соработка со Генералната дирекција на Државните архиви на Република Албанија, во Националниот музеј на Албанија во Тирана свечено беше отворена изложбата насловена „Мисионерка на милосрдието – Спомените за Мајка Тереза во Државниот архив“. На отворањето зборуваа директорот на Националниот музеј на Албанија, Дориан Кочи, заменик-директорот и воедно и еден од авторите на изложбата, д-р Музафер Бислими, и координаторот на оваа изложба директорот на Архивот на Албанија, д-р Ардит Бидо. Изложбата ќе биде отворена од 17 до 24 ноември 2022 година.

Оваа изложба беше свечено отворена и промовирана на 5 септември 2022 година, по повод 25 години од упокојувањето на светата Мајка Тереза. Составена е од 16 паноа со повеќе од 100 фотографии и документи. 

315527934 823266405671586 5146498294068031006 n
315529225 1141760246443508 5531921007499557367 n
316107261 846884766741913 4105905001366561523 n

Најнови објави