FB_IMG_1683884874751

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО МИА

Директорите на Државниот архив и на Медиумската информативна агенција МИА, д-р Емил Крстески и Драган Антоновски потпишаа Меморандум за соработка меѓу овие две институции.

Заемната соработка ќе се одвива на научен, културен и образовен план, што подразбира и користење од страна на МИА на историски документи, материјали и фотографии што ги поседува Државниот архив, заради афирмација и запознавање на пошироката јавност со нашата историја и нашето минато.

FB IMG 1683884880043
FB IMG 1683884874751

Најнови објави

Почитувани колешки и колеги од Државниот архив!Ви изразувам голема благодарност за соработката и за Вашата

Дознај повеќе...