348816337_1275713626403926_2159387349517963356_n

Државниот архив соработува со македонската дијаспора

Денес, директорот на Државниот Архив д-р Емил Крстески оствари средба со поранешниот амбасадор и одговорен за меѓународна соработка во здружението „Хрватско-македонска тангента“, Љупчо Арсовски кој од име на здружението подари пет примероци од книгата „Дострели на една визија“ од авторите Сашо Георгиевски и Љупчо Арсовски на Државниот архив. Ова значајно дело опфаќа период од 10 години активност на оваа невладина организација чие седиште е во Хрватска.

348816337 1275713626403926 2159387349517963356 n 2

Најнови објави