1

Бислими: Државниот архив се подготвува за нови проекти

            Заменикот-директорот на Државниот архив, проф. д-р Музафер Бислими, гостуваше во емисијата „Ритамот на денот“ на новинарот Арменд Мурселин на вториот канал на Македонската радио-телевизија при што се осврна на повеќе теми кои го афирмираат работењето на институцијата. Заменик-директорот како автор на делото „Албански документи за историјата на Македонија, префектура Дебар (1941-1944) том I“, во издание на Државниот архив, говори за неговата содржина и значењето кое го има за историографијата. Притоа тој најави нови проекти, кои ќе бидат интересни за научната и пошироката јавност.

            Целото интервју може да го погледнете на следниот линк:

https://al.play.mrt.com.mk/play/62433

Најнови објави