351448078_899781057785740_3547141317785695017_n

ОХРИДСКИОТ АРХИВ ГО ОДБЕЛЕЖУВА 9-ти ЈУНИ – МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА АРХИВИТЕ

Државниот архив – Одделение Охрид, активно се приклучува кон активностите во рамките на одбележувањето на Меѓународната недела на архивите и на Меѓународниот ден на архивите: 9-ти јуни. По тој повод е организирана изложба од отворен тип, во дворот на институцијата, каде што се изложени репродукции на историски документи и фотографии од општествениот и културниот живот на Охрид и пошироката околина од минатиот век. Изложените историски документи и архивски материјали на оваа изложба, што ќе трае до 16 јуни, се прилози од лични и институционални архивски фондови кои ги поседува Архивот во Охрид и која е подготвена од страна на вработените во Државниот архив-Одделение Охрид.

351513502 920836582358174 8440383646486778276 n

Најнови објави