347549002_588496706775236_5459600605293773707_n

ПОДДРШКА ЗА АКТИВНОСТИТЕ НА ДРЖАВНИОТ АРХИВ

Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, Фатмир Битиќи се состана со директорот на Држаниот архив, д-р Емил Крстески.

347549002 588496706775236 5459600605293773707 n
359128710 588496700108570 1669238430250333539 n

На средбата беше разговарано за актуелните активности на Државниот архив на домашен и меѓународен план, како и за забрзувањето на процесот на дигитализацијата на архивската граѓа, посебно на онаа што се презема од Архивот на Југославија во Белград, за што потпретседателот, Фатмир Битиќи изрази отворена и недвосмислена поддршка.

359502074 588496776775229 8942640670116772905 n

Во разговорот на средбата во Владата присуствуваше и државниот советник, м-р Сашо Јанкуловски.

359781385 588496773441896 1633492986768541673 n

Најнови објави

Почитувани колешки и колеги од Државниот архив!Ви изразувам голема благодарност за соработката и за Вашата

Дознај повеќе...