IMG-77128f0ebd20a357b0795c8f7ce406aa-V

Изложбата „120 години од Илинденско востание – архивска меморија” на Државниот архив, во Музејот на Македонската борба

Од денес, изложбата „120 години од Илинденско востание – архивска меморија” на Државниот архив, е изложена во Музејот на Македонската борба. Изложбата содржи над 300 архивски документи и фотографии прикажани на 21 изложбено пано. Документите се дел од архивските фондови што се чуваат во Државниот архив, а се преземени од архивите во Истанбул, Софија и во Белград.

IMG 77128f0ebd20a357b0795c8f7ce406aa V
IMG ff69c883e56595806363aeffd627cb91 V

Најнови објави

Почитувани колешки и колеги од Државниот архив!Ви изразувам голема благодарност за соработката и за Вашата

Дознај повеќе...