Pokana-120-Ilinden_DH- (1) (1)

Претставување на изложбата „120 години од Илинденското востание – архивска меморија“ во Демир Хисар

Изложбата „120 години од Илинденското востание – архивска меморија“ на Државниот архив по нејзината презентација во Крушево, во Охрид и во Музејот на македонската борба во Скопје ќе биде промовирана и во Демир Хисар. Изложбата содржи над 300 архивски документи и фотографии прикажани на 21 изложбено пано. Документите се дел од архивските фондови што се чуваат во Државниот архив, а се преземени од архивите во Истанбул, Софија и Белград.
​ Изложбата ќе биде отворена на 1 септември во 12 часот, во Домот на културата „Илинден“.
Ве очекуваме!

Pokana 120 Ilinden DH 1 1 2

Најнови објави

Почитувани колешки и колеги од Државниот архив!Ви изразувам голема благодарност за соработката и за Вашата

Дознај повеќе...