Ferman 67

Përmbledhje:Fermane
Signatura:1.862
Lloji:Materiali arkivor
Forma:Elektronike
Formati:image / TIFF
Ferman nr:67
Përmasat:57 x 82 cm.
Data:1318 muharem 20 (1900 mars 6)
1318, myharrem 20 (1900, mayıs 20)
Vendi:Konstantinopol
Kostandinopoja
Regjistër i shkurtër:Ferman nga Abdul Hamidi II – Konstandinopojë deri te valia e Manastirit Abdul Kerim Pasha dhe në Mexhlisin në Manastir, duke i urdhëruar që t'u jepet miratimi banorëve të fshatit. Tomino Selo, Nahija Porece, Kadillaku i Kërçovës për ndërtimin e një kishe të re në themelet e së vjetrës.
Abdül Hamid II — Konstantiniye fermanında Manastır valisi Abdül Kerim Paşa’ya ve Manastir Meclisi’ne Kırçova kadılığı Poreçe nahiyesi Tomino köyü ahalisine eski kiliselerinin temelleri üzerinde yeni bir kilise inçası için ruhsat vermelerini emretmektedir.
Gjuhë:Alfabeti i vjetër turk
osman
Origjinaliteti:Origjinale
Origjinale
Vendi i ruajtjes:Arkivi Shtetëror i Republikës së Maqedonisë - Pjesa Qendrore
Transkript:
Burimet:Maqedonia gjatë sundimit Osman, Drejtoria e Përgjithshme e Qeverisë Arkivat Shtetërore - Arkivat Osmane dhe Arkivat Shtetërore të Republikës së Maqedonisë, Stamboll, 2005.
Udhëzues për fondet arkivore dhe koleksionet në gjuhën turke, Arkivat e Maqedonisë, Shkup, 1991.
Punuar nga:Emilia Rop