profilnologoWEB

СЕ БАРА ЛОКАЦИЈА ЗА НОВА ЗГРАДА ЗА ДРЖАВНИОТ АРХИВ

Во Владата на РСМ денеска се одржа работен состанок на министерката без ресор, Зорица Апостолска со директорот на Државниот архив д-р Емил Крстески. На средбата се разговараше за надминување на досегашните проблеми во врска со постоечката зграда во која е сместен Државниот архив. Во таа насока заеднички уште еднаш e потврдено дека има потреба од нов објект кој ќе ги задоволува европските и светски стандарди за потребите на еден архив. Со тоа, министерката Апостолска и директорот Крстески ја потврдија веќе донесената одлука на Владата на РСМ за решавање на ова повеќегодишно спорно прашање.

Најнови објави