profilnologoWEB

Соработка на Државниот архив со МОН

Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески во Владата на Република Северна Македонија оствари работна средба со министерот за образование и наука, Арбер Адеми. На средбата, на која присуствуваше и министерката без ресор, Зорица Апостолска, стана збор за соработка меѓу ДАРСМ и МОН, како и за можното решавање на одредени актуелни проблеми со кои се соочува Државниот архив.

Најнови објави

Претставник на Државниот архив, м-р Вулнет Исени, учествуваше на меѓународна конференција посветена на историја на архивите во Општина Тузи, Република Црна Гора

Раководителот на одделението на Државниот архив од Куманово, м-р Вулнет Исени, учествуваше на V меѓународна

Дознај повеќе...
Движете нагоре