30 = NASLOV

ИЗЛОЖБА – 30 ГОДИНИ НЕЗАВИСНА ДРЖАВА

      Државниот архив го одбележува 30-годишниот јубилеј од нашето осамостојување со изложба насловена „30 ГОДИНИ НЕЗАВИСНА ДРЖАВА“. Изложбата се состои од 9 банери, на кои се претставени најважните документи, фотографии, личности и настани во периодот од сувереноста 1991 до денес. Поставката ќе биде изложена на 8 септември (среда) на новото шеталиште на Кеј 13 Ноември (спроти Археолошкиот музеј) од 10 до 18 часот.

Најнови објави