FB_IMG_1631091951661

ИЗЛОЖБА – 30 ГОДИНИ НЕЗАВИСНОСТ

Државниот архив по повод 8 септември – Денот на независноста, подготви изложба на оригинални документи и фотографии за дел од најзначајните историски настани што се случиле од осамостојувањето до денес. Изложбата, што ја отвори директорот, д-р Емил Крстески, содржи 10 паноа и е поставена на Кејот ,,13 ноември”, во близина на Камениот мост.

Најнови објави