281236219_3188967301378115_426967995781145735_n

Меморандум за соработка со Исламската верска заедница

Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески, и претседателот на Исламската верска заедница на Република Северна Македонија, реис-ул-улема Хаџи Шеќир- ефенди Фетаи, во Скопје, првпат потпишаа Меморандум за соработка меѓу овие две институции.

Целта на потпишувањето на овој Меморандум е да се прошири меѓусебната соработка  во областа на научната, истражувачката, архивската и образовната дејност.

Врз основа на овој Меморандум во иднина се предвидени заеднички проекти, заедничко организирање научни конференции и објавување зборници на документи, размена на публикации и пристап до библиотеките и архивите за вработените во двете институции, како и размена на копии  на архивски материјали.

281236219 3188967301378115 426967995781145735 n
281145740 540814650968153 4908607622105709528 n
281786684 413382290370383 4935535826584281327 n
281297088 714117913209155 1836705483101741394 n
281268819 1176331266531962 873869128550114090 n

Најнови објави

Почитувани колешки и колеги од Државниот архив!Ви изразувам голема благодарност за соработката и за Вашата

Дознај повеќе...