289019985_338366881788221_2702950028722037203_n

Заштита на историските документи како приоритет

Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески реализира работна средба со директорката на НУБ ,,Св. Климент Охридски”, Јелисавета Костадинова, со која разменија искуства за досегашната соработка дефинирана со Протоколот за соработка меѓу овие две значајни институции.

287214933 338366848454891 7857482207456281854 n

На средбата особено беше потенцирана соработката во однос на заштитата на историските документи и книги, како приоритет во насока на зачувувањето на националното културно и историско наследство, како и соработката во однос на осовременувањето на библиотекарската архивска дејност.

289019985 338366881788221 2702950028722037203 n

Најнови објави

Почитувани колешки и колеги од Државниот архив!Ви изразувам голема благодарност за соработката и за Вашата

Дознај повеќе...