316001811_445931857698389_2782242913889432351_n

ДРЖАВНИОТ АРХИВ – ДЕЛ ОД РЕФОРМИТЕ НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

На Конференцијата посветена на реорганизацијата на министерските системи за информатичко општество и администрација, на економија и на земјоделство, шумарство и водостопанство, учествуваше и директорот, д-р Емил Крстески. За потребата од помала, поефикасна и деполитизирана јавна администрација зборуваа: првиот заменик премиер, Артан Груби, амбасадорот на ЕУ, Дејвид Гир, министрите, Адмирим Алити и Љупчо Николовски, тим лидерот, д-р Слаѓана Тасева и шефот за соработка на ЕУ делегацијата, Стефан Хадолин. Проектот за поефикасна администрација треба да заврши во мај наредната година, а донесувањето на новиот Закон за државна управа и неговата имплементација е предвидено да се реализираат во 2024 година.

Државниот архив е дел од реорганизацијата на јавната администрација, кој што во наредниот период треба да се прилагоди на европските стандарди и нормативи.

316001811 445931857698389 2782242913889432351 n
315389386 445931257698449 8771489517557318549 n
316126460 445931807698394 1299874114256983789 n
315388173 445931964365045 8448199158104385045 n
316086433 445932091031699 4948544766171041925 n

Најнови објави