315840507_445066791118229_1772002581220431822_n

ФОНДОТ ЗА БОРИС ТРАЈКОВСКИ СЕ ЗБОГАТУВА

Директорот на Државниот архив, д-р Емил Крстески имаше средба со Вилма Трајковска, сопруга на поранешниот претседател, Борис Трајковски, со која разговараа за можноста за донација на негови приватни документи и фотографии со кои би се збогатил и би се дооформил архивскиот фонд на поранешниот претседател што го поседува Државниот архив.

На средбата беше нагласена и идејата за организирање изложба и објавување каталог со кои би се одбележале политичките активности на претседателот, Борис Трајковски, што би се реализирале во соработка со Фондацијата што го носи неговото име.

315840507 445066791118229 1772002581220431822 n
315869394 445066831118225 4632988127014358197 n

Најнови објави