Ferman 19

Përmbledhje:Fermane
Signatura:1.862
Lloji:Materiali arkivor
Forma:Elektronike
Formati:image / TIFF
Ferman nr:19
Përmasat:55 x 103 cm.
Data:1254 safer i mesëm (1838,10 maj)
1254, safer ortası (1838, mayis 10)
Vendi:Konstantinopol
Kostandinopoja
Regjistër i shkurtër:Fermani nga Mahmud Khani II – Konstandinopojë te kadiu në Rekë, me të cilin ua ndalon pushtetarëve vendas që të mos ndërhyjnë me Janinin, mitropolitin e Dibrës dhe Rekës, për të ftuar anëtarët e tij në fshat me kambana. Trebisht dhe në manastirin “Sht. Gjoni".
II Mahmud Han — Konstantiniye fermanında Reka kadısına yerel idarenin Debre ve Reka metropoliti Yoaninis’in Trebişte köyü ve “Aziz Yovan” manastirındaki dindaşlarını çanlarla toplamasının engellenmesini yasaklamaktadır.
Gjuhë:Alfabeti i vjetër turk
osman
Origjinaliteti:Origjinale
Origjinale
Vendi i ruajtjes:Arkivi Shtetëror i Republikës së Maqedonisë - Pjesa Qendrore
Transkript:
Burimet:Maqedonia gjatë sundimit Osman, Drejtoria e Përgjithshme e Qeverisë Arkivat Shtetërore - Arkivat Osmane dhe Arkivat Shtetërore të Republikës së Maqedonisë, Stamboll, 2005.
Udhëzues për fondet arkivore dhe koleksionet në gjuhën turke, Arkivat e Maqedonisë, Shkup, 1991.
Punuar nga:Emilia Rop