IMG_4687-2

Vizita e Ambasadorit të Slovenisë në Arkivin Shtetëror

IMG 4687 2

Arkivi Shtetëror vazhdon bashkëpunimin me Republikën e Sllovenisë në fushën e dixhitalizimit.

Në kuadër të këtij bashkëpunimi, më 27 maj 2021, Ambasadori i Republikës së Sllovenisë në Republikën e Maqedonisë Veriore, N.E Milan Predan vizitoi Arkivin Shtetëror dhe bisedoi me drejtorin dr. Emil Krsteski

          Ambasadori Milan Predan u interesua për bashkëpunimin tashmë të vendosur të Arkivit Shtetëror me institucionet e Republikës së Sllovenisë dhe procesin e përgatitjes së një studimi për dixhitalizimin e plotë të Arkivit Shtetëror dhe të gjitha njësive të saj, si dhe dinamikën tashmë të filluar të proceseve në atë kontekst

          Kjo nuk është vizita e parë e Ambasadorit Milan Predan në Arkivin Shtetëror. Vizita e tij e mëparshme ishte në nëntor të vitit të kaluar, kur, ashtu si vizita e mëparshme, ai theksoi se ishte i gatshëm të jepte mbështetje të plotë për realizimin e procesit të dixhitalizimit në arkivin tonë.

          Drejtori i Arkivit Shtetëror, dr. Emil Krsteski, theksoi se mbështetja e Republikës së Sllovenisë ka rëndësi të veçantë, sidomos tani që pritet të marrë presidencën me Bashkimin Evropian.

IMG 4693 2
IMG 4684

Postimet e fundit

Lëviz lart