244411106_586623602693898_8596672875335693884_n

Intensifikimi i bashkëpunimit me Turqinë

Në takimi e drejtorit të Arkivit shtetëror dr. Emil Krsteski me ambasadorin e Republikës së Turqisë në vendin tonë, Hasan Mehmet Sekizqok u arrit përfundimi se marrëdhëniet dhe bashkëpunimi midis Arkivave shtetërore të të dy vendeve zhvillohet në nivel të lartë profesional. ‘‘ Ne marrim mbështetje të konsiderueshme nga Turqia për funkisonimin e Njësisë tonë për periudhën Osmane, si dhe për qëndrimin e studiuesve tanë në Stamboll, sepse shumë dokumente historike që lidhen me Maqedoninë janë në arkivat turke, të cilat i referohen periudhës kur Maqedonia ishte krahinë dhe pjesë e asaj Perandorie’’- tha pas takimit drejtori, Dr. Emil Krsteski, duke theksuar se me ambasadorin turk ishte inicuar se bashkëpunimi duhet të vazhdojë me instensitet të shtuar.

244579545 586623616027230 4915213977788790746 n
244660360 586623686027223 7495292108695852083 n
244762473 586623699360555 951523770379737964 n

Postimet e fundit

80 VJET NGA KRYENGRITJA KOMBËTARE

,,Државниот архив, по повод 80-годишнината од народното востание, достојно ги промовира придобивките од Народноослободителната борба

Zbulo me shume...
Lëviz lart