4

TAKIM PUNE ZV.DREJTORI, prof.dr. MUZAFER BISLIMI me rektorin e Univerzitetit "Nëna Terezë" në Shkup, Izet Zeqiri

Më 15 qershor 2022, zëvendës drejtori i Arkivit shtetëror, prof.dr. Muzafer Bislimi realizoi takim pune me rektorin e sapo zgjedhur të Univerzitetit "Nëna Terezë" në Shkup, prof.dr. Izet Zeqiri e informoi zëvendës drejtorin
Muzafer Bislimi për aktivitet akademike në Univerzitet, në të cilën të dy shkëmbyen mendime për bashkëpunimin e rradhës ndërmjet dy institucioneve në të cilën së shpejti do të precizohet.

4

Në takim, në emër të Arkivit shtetëror zëvendës drejtori, prof.dr. Muzafer Bislimi i dhuroi disa botime arkivore Rektoratit, në mes të cilës edhe botimin "Dokumente serbe për historinë e Maqedonisë, kryesia e qytetit të Shkupit, Libri i Pasaportave 1927-1929" (dokumente) ku në të cilën paraqet burim historik për rekonstruimin e familjeve, si një nga metodat fillestare të demnografisë historike dhe në të cilën gjendet pasaporta faksimile e Nënës Terezë.

1 1
IMG 9339

Postimet e fundit