profilnologoWEB

VIZITË PUNE E ZV.DREJTORIT TË ARKIVIT SHTETËROR PROF.DR. MUZAFER BISLIMI NË BASHKËSINË FETARE ISLAME TË RMV

Zëvendës drejtori i Arkivit Shtetëror prof. dr. Muzafer Bislimi ishte në një vizitë pune në Bashkësinë Islame të RMV ku u prit nga kryetari i Komunitetit Fetar të Republikës së Maqedonisë Veriore, Reisul Ulema H.f.z. Shakir ef. Fetai, të pranishëm në takim ishin edhe drejtori i sektorit Vakuf Driton Dikena, dr. Adnan Sherif udhëheqës i sektorit për rregullim dhe përpunim të materialit arkivo dhe z. Ramiz Jakupi udhëheqës i njësisë për mbrojtje të materialit arkivor tek poseduesit në Arkivin Shtetëror të Republikës së Maqedonisë.

На оваа средба, реисул улема ги информираше гостите за функционирањето на Исламската верска заедница и за предизвиците со кои се соочува оваа институција. Потоа, страните разговараа за воспоставување соработка меѓу Државниот архив и Исламската верска заедница, која ќе вклучува размена на документација и разни искуства во сите области од значење за двете институции и реализација на заеднички проекти  во иднина.

Gjatë takimit, ata falënderuan krzetarin e BFI-së për kohën dhe mikpritjen. Ata vlerësuan lartë punën e palodhshme e të frytshme të Reisul Ulemasë dhe i dëshiruan atij shëndet të mirë dhe shumë suksese në udhëheqjen e këtij institucioni më të lartë Islam në vend. Me këtë rast, zëvendës drejtori Bislimi i i dhuroi Reisul Ulemas tre vëllime me Dokumentacione Osmanepër Historinë e Shqiptarëve në Shkup, Tetovë dhe Kërçovë, botuar nga ASHRMV vitet e fundit në gjuhen shqipe dhe maqedonase.

Ndërsa nga ana e tij kryetari i BFI-së Reisul Ulema H. Hfz. Shakir ef. Fetai i dhuroi botimet e fundit të Bashkësis Fetare Islame.

Postimet e fundit

Lëviz lart