241818585_571195704236688_2695623721151517397_n

U PROMOVUA MONOGRAFIJA,,VULA E KOHËS-70 VJET ARKIVI SHTETËROR (1951-2021),,

Në Panairin e librit në Shkup sot u promovua monografia "Vula e Kohës - 70 vjet Arkivi Shtetëror (1951 - 2021)", botuar nga ky institucion,për të cilën foli drejtori i Arkivit Shtetëror, dr. Emil Krsteski dhe dr Branislav Svetozarevic, i cili së bashku me dr. Jasmina Damjanovska janë bartës të këtij projekti, në përgatitjen dhe realizimin e të cilit mori pjesë një ekip profesionale e Arkivit. "Për të lënë një gjurmë të ekzistencës sonë, të punës sonë, për të mbështetur kulturën e kujtesës dhe për t'iu kundërvënë harresës, në rrugën që ndjekim ne të gjithë duhet të lëmë gjurmë, shenja, fjalë të shkruar, dokument, dëshmi të rëndësishme të gjërave që ishin dhe janë.Pikërisht kjo monografi është një dokument i tillë, i cili jep një pasqyrë të rëndësisë së Arkivit Shtetëror, i cili në të ardhmen do të jetë një bazë solide për plotësimin me dokumente të reja dhe materiale historike dhe arritje të reja historiko-shkencore ”- tha drejtori, dr. Emil Krsteski Ai shtoi se kjo monografi është pjesë e historisë sonë të shkruar dhe një dëshmi për funksionimin e Arkivave të Shtetit, i cili është monumenti ynë, ruajtësi i së kaluarës sonë, historia jonë dhe fener i së ardhmes sonë. Ai gjithashtu shprehu shqetësimin për rënien e numrit të studentëve në Katedrën e historisë dhe arkivistikës dhe studiuesve të historisë tonë. Në fjalimin e tij, dr Branimir Svetozarevic foli për rëndësinë e arkivistikës dhe punën e suksesshme të nëntë njësive të Arkivit Shtetëror në vend, të cilat janë të përpunuara veçmas në monografi.

241987812 571195830903342 421511163522219711 n
241779367 571195797570012 7676442851941978045 n
241796371 571195757570016 1639532497320772930 n
241818585 571195704236688 2695623721151517397 n
241827263 571195664236692 5345158656229006685 n
241752567 571195597570032 5262549722811443305 n 1 1

Postimet e fundit

Lëviz lart