IMG-1b21a609498fca0b6c83ad2045c19b13-V

QËNDRIM PËR HULUMTIM SHKENCOR NË DREJTORINË KRYESORE TË ARKIVE SHTETËRORE TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË

Në periudhën 12-18 mars 2023, zëvendësdrejtori i Arkivit Shtetëror,prof. dr. Muzafer Bislimi së bashku me udhëheqësen e njësisë m-r. Klimentina Ivanovska dhe Irfete Ibraimi udhëheqëse e njësisë, realizuan një punë hulumtuese-shkencore në Drejtorinë kryesore të Arkivit Shtetëror të Republikës së Shqipërisë. , gjatë së cilës u hulumtuan disa fonde.

IMG 1b21a609498fca0b6c83ad2045c19b13 V

            Gjatë qëndrimit hulumtues-shkencor u realizua një takim me drejtorin e Drejtorisë kryesore të Arkivit Shtetëror të Republikës së Shqipërisë, dr.Ardit Bido, në të cilin u arrit marrëveshja për këtë 110 vjetori i jubileut të Kryengritjes në Dibër nga vitit 1913. në varësi të dokumenteve të disponueshme, të organizohet një ekspozitë e përbashkët me dokumente dhe fotografi për Kryengritjen e Dibrës dhe nëse është e mundur të nxiret një botim i përbashkët dokumentesh për të. Ideja është pranuar dhe ato do të organizohen në varësi të dokumenteve të disponueshme në Arkivin e Shqipërisë për këtë ngjarje.

IMG 48f4953e086b37d601f62d3788d1fff1 V 1

            Për të njëjtin qëllim, u zhvillua një takim me drejtorin e Muzeut Kombëtar të Republikës së Shqipërisë, dr. Dorian Koçi, në mënyrë që nëse kanë dokumentacion ose material tjetër që lidhet me titullin e lartpërmendur dhe muzeu pranoi, që mund të na i dorëzojë ato materiale.

IMG db1e724279f839bede8925c697b95c63 V

            Gjatë qëndrimit zëvendësdrejtori prof. dr. Muzafer Bislimi ka zhvilluar takime të veçanta edhe në institucione të tjera, edhe atë me drejtorin e Institutit të Historisë, dr. Afrim Krasniqi, me akademikët Marenglen Verli, Neritan Ceka dhe Adem Bunguri. Të gjitha dokumentet që janë hulumtuar janë marrë në formë DVD dhe do t'i dorëzohen ASHVRM-së.

Postimet e fundit

Gëzuar Pashkët!

Државниот архив им го честита најголемиот христијански празник Велигден на вработените и на сите верници

Zbulo me shume...